Welkom op de website van Land van Cuijk

13 november 2019

Voergang omgetoverd tot lunchgang bij Barendonk Holsteins

Als afsluiting van het herfstfeest op Landgoed Barendonk onthulde Burgemeester Hillenaar van gemeente Cuijk het nieuwe Land van Cuijk Boert Bewust bord op het melkveebedrijf van familie Hermanussen: Barendonk Holsteins. Daarna gezellig samen lunchen bij de koeien.

Na een ochtend met boerderij-, cultuur- en natuureducatie op Landgoed Barendonk onthulden de kinderen, samen met burgemeester Hillenaar, boeren en burgers het Land van Cuijk Boert Bewust het bord bij Barendonk Holsteins, aan de Millseweg in Beers.

Het melkveefokbedrijf Barendonk-Holsteins is een onderdeel van Landgoed de Barendonk. Familie Hermanussen is zeer actief in de roodbontfokkerij en fokt koeien die gezond en sterk zijn en de lekkerste melk maken. In de ochtend liepen de kinderen het koeienpad over de boerderij met onderweg vragen en informatie en maakten ze zelf boter en karnemelk van verse melk. “Veel kinderen waren helemaal verrast dat het zo werkt. Leren in de praktijk”, zegt Liesbeth Hermanussen.

Voergang en lunchgang
De voergang van de koeien was voor deze happening omgetoverd tot lunchgang. Na de opening genoten de kinderen, boeren en burgers van heerlijke soep, vers gebakken broodjes en gebakken eieren met naast zich etende koeien. Burgemeester Hillenaar veegde het voer voor de koeien nog even bij zodat ze alle resten op konden eten. Na het eten natuurlijk nog even met zijn allen kijken naar de koeien en praten met de boer.

De kinderen vonden het geweldig op de boerderij. Een uniek leermoment, zelf beleven, zien, horen en proeven waar de melk vandaan komt en wat er allemaal van gemaakt kan worden. Dat is waar Boert Bewust voor staat; leren, beleven en met elkaar in gesprek.

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners