Welkom op de website van Land van Cuijk

15 oktober 2020

Verbinding in Dutch Food Week

Van 10 tot en met 17 oktober is de Dutch Food Week: hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Het thema is dit jaar ‘verbinding’. “En dat is net waar Boert Bewust voor staat: verbinding tussen boer en burger”, zegt Hugo Bens, legpluimveehouder in Haps en voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. “Samen, gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Wat eten we vandaag? is een vraag die in elk gezin elke dag gesteld wordt. Hoe komt het op mijn bord? Dat eten komt van de boerderij. Dat leggen we graag uit en laten het nog liever zien op de boerderij”, legt Hugo Bens uit.

Bedrijfsborden
Sinds de oprichting in 2019 heeft Land van Cuijk Boert Bewust al 11 bedrijfsborden onthuld met daarbij behorende evenementen. Voor 2020 stonden openingen met leuke activiteiten gepland maar die konden helaas niet doorgaan. “Om toch de verbinding met de maatschappij op te zoeken, worden bij acht bedrijven de borden geplaatst in de Dutch Food Week zodat iedereen kan zien wie de Land van Cuijk Boert Bewust boeren zijn”, zegt Willy Baltussen, melkveehouder in Landhorst en lid kernteam Land van Cuijk Boert Bewust.

Samen met de vrijwilligers trok hij zaterdag 10 oktober de laarzen aan en plaatsten borden in Landhorst, Sint Anthonis en Overloon bij familie Geurts, van Erp, Wientjes en Alders. Op 15 oktober plaatsten ze nogmaals borden bij fam. Gosens, Geurts, Oosterlaken, de Haas en Egelmeers.

“De activiteiten volgen nog, als er weer meer mogelijkheden zijn. Ondertussen zitten de deelnemers niet stil en maken bijvoorbeeld fietstochten. Op allerlei manieren willen we de verbinding met de maatschappij”, aldus Willy Baltussen.

Volg Land van Cuijk Boert Bewust op social media. Geïnteresseerden kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met een boer of de organisatie. Kijk op de site wie de deelnemende boeren zijn. Op de borden staat meer uitleg en een QR-code naar de webpagina van het betreffende bedrijf.

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners