Welkom op de website van Land van Cuijk

29 september 2022

Toer de Boer met Govert Sweep

Een nieuw avontuur voor Govert Sweep. Dinsdag 13 september ging hij een dag de boer op met Land van Cuijk Boert Bewust. “Wat een ontzettend vernieuwende ervaring heb ik meegemaakt bij de boeren van Land van Cuijk. Van het vasthouden van een klein biggetje tot het melken van koeien. Maar wat mij vooral is bijgebleven is het collectieve gevoel dat de boeren met zich mee dragen. Het bewustzijn over milieu, dier en natuur en de daadkracht om hier positief aan mee te werken. Het zal zeker niet mijn laatste keer bij de boeren zijn’, zegt Govert Sweep

Samen met zijn vriendin Emma Moons toerde hij met enkele boeren van Land van Cuijk Boert Bewust en ZLTO Land van Cuijk in een oldtimer Volkwagen busje door het Land van Cuijk. De geboren Boxmeerenaar is bekend van het avontuurlijkste Youtube kanaal van Nederland en is nu ook te zien in het kinderprogramma Checkpoint Basecamp. Ook werkt hij aan het verbeteren van de landelijke gezondheid waarbij hij streeft naar de gezondste generatie.

Dagelijks voedsel
En gezond leven begint bij gezond eten. Dat begint op de boerderij. De dag was goed gevuld met de start bij de Lamperse Hei, varkensbedrijf Hoeve de Hulsdonk en Bens BoerderEI met legkippen waar ze heerlijke eitjes bij de lunch serveerden. Daarna reden Govert en Emma mee op de maishakselaar en maiswagen. Wat een grote machines! Op naar Stevensbeek om zelf mee koeien te melken op Melkveebedrijf De Kamphoeve en natuurlijk ook proeven, fruit en likeur proeven bij Van Welie en afsluitend een bezoek aan Doe Boerderij An’t Hoag. Onderweg werd de boodschappentas gevuld zodat Govert en Emma thuis aan de slag kunnen met eerlijke en heerlijk eten uit het Land van Cuijk.

Inspirerende gesprekken over het boeren in 2022, de uitdagingen maar ook de liefde voor de natuur en de dieren. De dag vloog voorbij. ‘Indrukwekkend al die verschillende boerderijen. Wat gaat er veel aan vooraf voordat ons eten in de supermarkt ligt. Veel werk, weersinvloeden, risico’s en uitdagingen’, aldus Govert en Emma. Het avontuur wordt vervolgd.

Bekijk meer foto’s op facebook Land van Cuijk Boert Bewust of ZLTO Land van Cuijk en LinkedIn Govert Sweep.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners