Welkom op de website van Land van Cuijk

2 januari 2023

Prachtig verlichte boerderijentocht

Een prachtig verlichte boerderijentocht die deelnemers via een uitgepijlde route konden rijden. Boeren en burgers in het buitengebied van Sambeek – Oeffelt – Beugen – Rijkevoort – Sint Anthonis plaatsten met verlichting versierde dieren, machines en atributen buiten.

Richting de Zandkant in Sint Anthonis stond een lange file; de deelnemers reden een rondje door de stal van familie Wientjes en kregen een blokje kaas aangereikt. “Je ziet zelf niets van de tocht maar het is ontzettend gezellig om de enthousiaste reacties van deelnemers te horen”, zegt Rob Wientjes.

“We hadden verwacht dat het animo minder zou zijn dan vorig jaar omdat er nu geen corona beperkingen waren maar niets was minder waar. We waren in vrij korte tijd volgeboekt met 500 deelnemende auto’s met zo’n 2.000 personen”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust.

Ook de pers was erbij: Omroep Land van Cuijk filmde de tocht, Gelderlander en de Maas Driehoek publiceerden lovende artikelen.

Deelnemers zochten de 21 verlichte letters, kunnen daar een zin van maken en die afmaken. De mailbox van info@landvancuijkboertbewust.nl stroomt vol met goede oplossingen en prachtige zinnen. De mooiste worden uitgekozen en ontvangen een ‘boeren’prijs.

Bekijk hier foto’s van de verlichte boerderijentocht.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners