Welkom op de website van Land van Cuijk

16 april 2019

Open dag op twee Boert Bewust-bedrijven in Haps

Op tweede Paasdag 22 april onthullen twee deelnemende boerenbedrijven hun Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord. Legpluimveebedrijf, Bens BoerderEi en melkveebedrijf Mooren ’s Farm met agrarische kinderopvang Boerkes & Co openen hun deuren. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren.

Beide bedrijven houden een open dag. Bij Bens BoerderEi is de start om 10:00 uur en bij Moorens Farm kunnen bezoekers vanaf 11:00 uur een kijkje komen nemen. De bedrijven liggen op 2,2 km afstand van elkaar dus een mooie loop- of fietsafstand.

Raap je eigen paasei
Het is een eeuwenoude traditie; paaseieren rapen. Waar kun je beter zo’n festijn organiseren dan bij de bron? Bij de kippen van Bens BoerderEi natuurlijk. Om 10.00 uur zal Burgemeester Wim Hillenaar het festijn feestelijk openen met de onthulling van het spiksplinternieuw bedrijfsbord.
Kinderen tot 8 jaar kunnen om 10.30 uur paaseieren zoeken. Kinderen hebben altijd prijs. De winnaar van het gouden ei, krijgt een extra prijs. Om een idee te hebben hoeveel kinderen er komen graag een mailtje naar: info@hetscharrelei.nl. Na het eieren zoeken kun je zien hoe de kippen wonen en leven. Tussen 10 en 15 uur is iedereen welkom op Beerseweg 29a in Haps.

Mooren’ s Farm en Boerkes & Co
Het melkveebedrijf van familie Mooren is in 2018 uitgebreid met professionele, kleinschalige kinderopvang. Op het erf is een prachtig verblijf gebouwd voor maximaal 32 kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. De kinderen zien, ruiken en voelen op deze manier dagelijks het leven op de boerderij. Spelenderwijs beleven ze natuur en zijn in de gezonde buitenlucht. Op tweede paasdag zijn er natuurlijk ook volop activiteiten voor de kinderen. Toeleverende en afnemende bedrijven lichten toe wat zij voor Moorens Farm betekenen.

Het melkveebedrijf en kinderdagverblijf zijn tweede paasdag tussen 11:00 en 16.00 uur geopend voor een kijkje achter de schermen en natuurlijk een praatje met de boer en boerin. Om 11:00 uur opent burgemeester Hillenaar het Boert Bewust bedrijfsbord aan de Oeffeltseweg 6a.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners