Welkom op de website van Land van Cuijk

12 juni 2019

Mooie drukke boerenbeleving op tweede pinksterdag

Kalfjes spelend met een skippybal; het zag er gezellig uit bij kalverhouderij Derks in Sambeek. Land van Cuijk Boert Bewust organiseerde op tweede pinksterdag 10 juni een opening bij Thieu en Doreth Derks in Sambeek. Dorpsgenoot Emile Roemer onthulde het Boert Bewust-bord bij Kalverhouderij Derks aan de Oude Waranda. “Ik vind Boert Bewust een geweldig initiatief. Slim wat deze boeren in het Land van Cuijk hebben opgezet; laat burgers zelf komen kijken en een oordeel vormen,” zei Emile Roemer.

Dat deden de burgers; ruim 400 bezoekers kwamen een kijkje nemen. De kalveren bij familie Derks leven in grote kuddes volgens het diervriendelijk Peter’s Farm concept. Ze kunnen de hele dag rondlopen, rusten, drinken, eten en spelen. Net wanneer ze willen.

Bezoekers mochten, na het aandoen van een overjas en overschoenen, een kijkje in de stallen nemen. Frisse open stallen met bij elk bedrijfsonderdeel tekst en uitleg. In de voerkeuken wordt dagelijks melk bereid. Daarnaast krijgen de kalveren ruwvoer met en kunnen zoveel water als ze willen. Peter’s Farm bewaakt elk onderdeel van het bedrijfs- en verwerkingsproces om het premium kwaliteitskalfsvlees te waarborgen. De stal is, als zichtstal van de Dierenbescherming, altijd te bezichtigen.

Boerderijwinkel
„Kalfsvlees is bij de Nederlandse consument vrij onbekend. Wij willen consumenten graag bekend maken met dit lekkere vlees,” zegt Thieu Derks. Zondag gingen de schalen met kalfsworstenbroodjes rond en konden de mensen proeven. In de boerderijwinkel verkopen Thieu en Doreth kalfsworstenbroodjes, scharreleieren van eigen kippen en streekproducten. „Als we thuis zijn, zijn we open en we verkopen veel op bestelling. Binnenkort plaatsen we bijenkasten in de boomgaard. Ook supermarkten uit de regio hebben interesse in onze lokaal geproduceerde worstenbroodjes.”

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners