Welkom op de website van Land van Cuijk

8 november 2019

Lekker ontbijten bij de kalfjes

Dinsdag 5 november, in de week van het Nationaal Schoolontbijt, kwamen de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Het Telraam uit Oeffelt ontbijten bij de kalfjes bij familie Lamers aan het Hoog Werveld in Beugen. Een gezellige en leerzame ochtend.

Gerdi Lamers vertelde de kinderen over de boerderij en Land van Cuijk Boert Bewust. De kinderen reageerden heerlijk spontaan op haar vragen. Kleindochter Janske onthulde het Land van Cuijk Boert Bewust bord. Een van de oudere familieleden probeerde direct de QR-code; dan kom je op de pagina van familie Lamers en lees je meer over hun bedrijf. De hele club ging daarna naar de kalverstal; zelf boterhammen smeren en met een beker melk gezellig op de stropakken ontbijten. En natuurlijk kalfjes aaien, van de glijbaan in het stro te glijden, kleuren en naar de grotere kalfjes kijken hoe ze drinken en samen spelen.

Een ontbijt is belangrijk en de basisproducten van elk ontbijt komen van een boerderij. Gerdi Lamers: “Het was een bijzondere ochtend. Kinderen die zich bij alle onderdelen geweldig vermaakten en volwassenen die daar zichtbaar van genoten. Wij kijken met voldoening terug op dit evenement en hopen dat de kinderen het verhaal van voedsel, de boerderij, de koeien en natuurlijk een gezond ontbijt meenemen en toepassen in hun en onze toekomst. We zien ze graag nog eens terug op onze boerderij.”

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners