Welkom op de website van Land van Cuijk

4 juli 2019

Lancering Land van Cuijk kroket bij Boert Bewust opening

Chef kok Martien Bos, initiatiefnemer van het Smaakcentrum Land van Cuijk, opende zaterdag 29 juni het Boert Bewust bedrijfsbord bij Mat en Miriam van den Broek van het Boertel in Wanroij. Bezoekers proefden daarna de eerste Land van Cuijk kroket en bitterballen.

Martien complimenteerde het initiatief van enthousiaste boeren die ervoor gaan om burgers en kinderen te laten beleven wat boeren doen en hun bedrijven openstellen. „Veel burgers weten niet wat er achter de stalmuren gebeurt. Innovaties gaan zo snel en die moeten we aan de kinderen, onze toekomst, laten zien. Boert Bewust is daarvoor een supergaaf initiatief.” In het Smaakcentrum geeft  Bos kookles aan 1500 kinderen in de regio en leert hen over voeding en de herkomst daarvan. Hij werkt daarvoor samen met Land van Cuijk Boert Bewust voor het bezoeken van boerenbedrijven.

Lancering Land van Cuijk kroket
Zaterdag lanceerden Mat en Miriam van den Broek de Land van Cuijk kroket, gemaakt van vlees van hun Hereford runderen. Na het grote succes van de Land van Cuijk burger die in juni 2018 is gelanceerd, is het nu tijd voor de Land van Cuijk kroket en -bitterballen. Twee heerlijke ambachtelijke snacks met als hoofdingrediënt Hereford rundvlees, lekker mals met de goede vetten. „Na 36 maanden is het vlees het allerlekkerst en gaan de koeien en ossen naar een slager, een kilometer of vijf hiervandaan. Tot die tijd hebben de koeien een goei leven. De kalveren worden hier geboren en blijven hier in de koppel tot ze geslacht worden,” legde Mat uit.

Mat en Miriam picknickten samen met bestuurders van de Agrarische Natuurvereniging, ZLTO, Martien Bos van het Smaakcentrum en Erik Jansen, toeristisch manager Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. ´Mooie gesprekken en mogelijkheden voor samenwerking. Kortom leren van elkaar,´ zegt Miriam van den Broek.

Kinderen liepen een speurtocht over het bedrijf en leerden over koeien en kalfjes. In de koele koeienstal was het beter dan buiten. De koeien bleven lekker rusten onder de bomen in de schaduw.

   

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners