Welkom op de website van Land van Cuijk

27 oktober 2021

Kalfjeskeuring en bordonthulling bij De Tienmorgen

Zaterdag 30 oktober 2021 is het zover: het Land van Cuijk Boert Bewust bord bij familie Gosens van Boerderij & Camping De Tienmorgen wordt onthuld. Vanwege corona is het bord vorig jaar in de Dutch Food Week al geplaatst maar nog niet officieel onthuld. Ook kon de jaarlijkse kalfjeskeuring niet doorgaan.

De zorgboeren van de Tienmorgen en de kinderen die logeren op de camping zijn al de hele week druk met kalfjes mooi maken en oefenen met wandelen met de kalfjes. Op zaterdag vanaf 11 uur kan het publiek op stal meekijken hoe de kalveren en hun begeleiders mooie rondjes lopen.

Een echte veekeurmeester kijkt toe en beoordeelt de koppels. Om 13 uur volgt de onthulling van het Land van Cuijk Boert Bewust bord door Erik Jansen, toeristisch manager Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk. Twee zorgboeren zorgen voor een muzikaal intermezzo met hun accordeon waarna de prijsuitreiking van de veekeuring volgt.

Kinderen zijn van harte welkom om te komen kijken. En wil je volgend jaar zelf meedoen? Meld je dan alvast aan bij de Tienmorgen.

U bent van harte welkom om de veekeuring te bekijken.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners