Geslaagde derde en vierde bordonthulling in Haps

Geslaagde derde en vierde bordonthulling in Haps
monique

Op tweede paasdag, 22 april 2019, hebben we twee bedrijfsborden op het boerenerf onthuld in Haps.
Om 10 uur onthulde de burgervader en vader Huub Bens het Boert Bewust-bord bij Bens BoerderEI, het legpluimveebedrijf van Hugo en Rianne Bens. “Boeren hebben een trots verhaal te vertellen en zijn heel belangrijk voor het buitengebied. Het platteland waar we met zijn allen fietsen, wandelen en van genieten. Hoe zou dat eruit zien zonder boeren,” vroeg burgemeester Wim Hillenaar van gemeente Cuijk zich af.

Bens BoerderEI
Veel (groot)ouders en kinderen waren vroeg uit de veren en kwamen paaseieren zoeken, eieren schilderen en een kijkje nemen bij de eierverzameling en de kippen. Een voerwagen van dichtbij bekijken, de stroomvoorziening via zonnepanelen, kuikens, heel veel eieren en voeringrediënten; het was allemaal mooi om te zien. Veel positieve reacties dat de kippen een mooie stal en een goed leven hebben. Er gaat ook niets boven kijken met eigen ogen natuurlijk.

Moorens Farm
De tweede onthulling vond onder grote belangstelling van boeren en burgers plaats bij Moorens Farm, het melkveebedrijf van familie Mooren dat vorig jaar uitbreidde met het kinderdagverblijf Boerkes & Co. Jong en oud maakten kennis met de kalfjes en koeien, bekeken de melkstal, reden tractor langs de immens grote machines en speelden in het strobalencircuit of de mooie speeltuin van het kinderdagverblijf.

De burgemeester van gemeente Cuijk waartoe Haps behoort,  was heel positief over het nieuwe initiatief van Land van Cuijk Boert Bewust en nam uitgebreid de tijd om beide bedrijven te bekijken en in gesprek te gaan met de boeren en burgers.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*