Welkom op de website van Land van Cuijk

1 juli 2022

Bordonthulling Egelmeers

Op donderdag 30 juni 2022 is tijdens het partner event het Land van Cuijk Boert Bewust bord van Varkens- en akkerbouwbedrijf Egelmeers onthuld. Wethouder Mark Janssen – van Gaal van gemeente Land van Cuijk en Linda Verriet, voorzitter Producenten Organisatie Varkenshouder, onthulden het Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord op het familiebedrijf. Familie Egelmeers is ook gecertificeerd klassenboer en ontvangt regelmatig schoolklassen.

Het varkens- en akkerbouwbedrijf heeft 2 locaties in Wanroij. De varkens komen als big op het bedrijf en groeien uit totdat ze zwaar genoeg zijn om geslacht te worden. Het voer dat ze krijgen bestaat uit allerlei restproducten uit de humane levensmiddelenindustrie. Bijvoorbeeld voorgebakken friet die niet geschikt is voor de verkoop.

Met enkele collega’s hebben ze het concept Eigenzwijns opgezet: duurzaam vlees met een lagere carbonfootprint door het gebruik van eigen geteelde kidneybonen. Via de zonnepanelen is het bedrijf zelfvoorzienend op energiegebied.

Matt Egelmeers vertelde tijdens het partnerevent het verhaal van hun bedrijf.
Bekijk hier een video over hun bedrijf.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners