Welkom op de website van Land van Cuijk

12 juli 2022

Bordonthulling Pluimveebedrijf van Haare

Woensdag 6 juli 2022 is het Land van Cuijk Boert Bewust bord onthuld bij familie van Haare in Wanroij door Anton de Weerd, directeur Marel Poultry, bestuurslid AgriFood Capital en voorzitter platform AgriFood Tech. Het pluimveebedrijf houdt 40.000 vleeskuikenouderdieren in vijf stallen. Dat zijn hennen en hanen die broedeieren produceren waaruit vleeskuikens komen. Die maken de kipfilets en kippenboutjes die je in de winkel of op de markt kunt kopen.

De stallen zijn speciaal ingericht voor vleeskuikenouderdieren met legnesten en hanen- en hennenvoerlijnen. De koeling in de stallen zorgt voor een aangenaam klimaat, ook bij extreme temperaturen. Door de daken met zonnepanelen zijn ze ook energieleverancier.

Nu zijn er geen kippen in de stallen. Het perfecte moment om een kijkje te nemen. Zoals Rob van Haare uitlegde: “De hygiënestatus is heel hoog. Alle bezoekers moeten douchen voordat ze bij de kippen mogen om te voorkomen dat de kippen ziek worden.” Rob, Stan, Marja en Sjaak van Haare namen de bezoekers mee de stal in en gaven uitleg over hun bedrijfsvoering.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners