Welkom op de website van Land van Cuijk

5 juli 2021

Bordonthulling familie Alders Overloon

Lisette Alders presenteerde op het partner event bij familie Alders in de aardappelloods hun familiebedrijf. Samen met haar ouders en broers houden ze 200 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Dagelijks worden de melkkoeien gewogen. De koeien eten uit speciale voerboxen waarbij hun opname wordt geregistreerd: zogenaamde voerefficiëntie boxen waarmee de CRV, het rundveefokbedrijf, de meest efficiënte vaders en moeders in kan zetten voor de fokkerij voor de productie van vele duurzame liters melk.

Naast het rundvee heeft familie Alders een akkerbouwtak en een mestverwerking. Familie Alders innoveert graag; een nieuwe uitdaging is de productie van waterstof.

Inge van Dijk, Tweede kamer lid CDA, onthulde het bedrijfsbord aan de Rieterdreef in Overloon. “Een heel goed initiatief om boeren en burgers met elkaar te verbinden; het is hard nodig dat zowel mensen uit de stad maar ook op het platteland zelf zien en ervaren waar hun dagelijks eten vandaan komt.”

Tijdens de rondleiding gaven de familieleden en medewerkers uitleg. Familie Alders doet ook mee met de landelijke Boeren en tuinders pakken uit zomereditie. Bekijk hier hun activiteit en meld je aan.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners