Welkom op de website van Land van Cuijk

9 april 2019

Bordonthulling bij Vermeulen Melkvee in Sint Hubert

Zondag 14 april onthult Land van Cuijk Boert Bewust het tweede bedrijfsbord op het melkveebedrijf van familie Vermeulen in Sint Hubert.

Vermeulen Melkvee is een educatieboerderij, de eerste Klasseboer in het Land van Cuijk. De Klasseboeren zijn gecertificeerde educatie-boerenbedrijven die zich richten op het basis-, middelbaar en speciaal onderwijs. Kinderen kunnen zelf zien, horen, voelen en beleven waar ons voedsel vandaan komt en op welke wijze landbouwhuisdieren gehouden worden. Op www.boerderijeducatienederland.nl is per provincie meer hierover te vinden.  

Zondag 14 april om 10.00 uur vindt de feestelijke onthulling van het Boert Bewust bord plaats. Daarna zijn er verschillende zuivelproducten te proeven, is er een puzzelroute op het erf en in de wei, kunt u een kijkje nemen in de stal en bij de koeien in de wei, foto’s maken in het stro en buurten met de boer(in).  

Boeren wandelpad
In samenwerking met Agrarisch natuurbeheer Oost Brabant en agrarische natuurvereniging de Raamvallei heeft Melkveebedrijf Vermeulen vorig jaar een wandelpad gerealiseerd. Het voor iedereen toegankelijke pad loopt door de weilanden naar de Molenheise bossen. Door de klaphekjes loop je van de ene naar de andere wei. De wandelroute van de jubilerende wandelsportvereniging Amicitia loopt deze zondag langs de boerderij van de familie Vermeulen waar ze –net als alle bezoekers deze dag- op een toepasselijke lekkernij worden getrakteerd.  

U bent van harte welkom op zondag 14 april op het melkveebedrijf aan de Noordelijke Hoefseweg 10 in Sint Hubert van 9:00 tot 15:00. Kom kijken en beleven!  

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners