Welkom op de website van Land van Cuijk

11 april 2021

Bordonthulling bij Melkveehouderij Wientjes met dansende koeien

Het is voorjaar en de natuur is weer aan het ontwaken. Dat merk je ook volop aan alle werkzaamheden van de boeren die hun percelen klaarmaken voor een nieuwe seizoen of een nieuwe teelt. Het gras kleurt ook weer mooi groen en begint volop te groeien. Zodra er voldoende gras staat kunnen de koeien ook weer de wei in. De eerste dag van het jaar dat de koeien naar buiten gaan, gaat vaak gepaard met veel rennen en springen. Ook wel koeiendansen genoemd. De koeien moeten dan even wennen aan het fellere zonlicht en de wind die door hun haren waait.

Tweede paasdag mochten de koeien van familie Wientjes dit jaar voor het eerst naar buiten.

„De koeiendans is elk jaar een mooi spektakel om naar te kijken. We hadden eigenlijk gepland om ons Land van Cuijk Boert Bewust te onthullen als de koeien naar buiten gingen. Nu moest het coronaproof dus had onze oudste zoon zijn klasgenootjes en hun ouders uitgenodigd om coronaproof te komen kijken. Ook de buurtgenoten waren uitgenodigd om de dansende koeien te komen aanschouwen”, zegt melkveehouder Rob Wientjes van Melkveehouderij Wientjes aan de Zandkant in Sint Anthonis.

Flinke hagelbuien zorgden voor minder mooie omstandigheden voor koeien en publiek. “Enkele koeien bedachten zich en draaiden, na een korte dans, snel weer om voor het comfort van de stal”, zegt Rob lachend.

Desondanks was het een mooi spektakel voor zowel de koeien als het publiek. Zeker voor herhaling vatbaar. “We vinden het belangrijk om onze omgeving te betrekken bij het bedrijf. Daarom doen we mee met Land van Cuijk Boert Bewust. Dat is ook te zien aan het mooie bord voor aan de weg. We hadden de onthulling van dit bord graag met een groter publiek gedeeld, maar helaas kan dat nu niet met corona.”

Bekijk hier het filmpje van de onthulling en koeiendans.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners