Welkom op de website van Land van Cuijk

26 september 2019

Boert Bewust pakt geen rol op 1 oktober

Vraag jij je af waarom boeren teleurgesteld zijn?

Dinsdag 1 oktober gaan veel boeren en tuinders naar Den Haag. Boeren zijn teleurgesteld om te worden weggezet als een “probleem” waar een “oplossing” voor moet komen. Ook onze deelnemers herkennen dit gevoel. Genoeg is genoeg. Het is goed dat onze sector dit punt wil maken in politiek Den Haag, zolang dit op een respectvolle en publieksvriendelijke manier gebeurt. Sommige van onze deelnemers gaan vanuit die insteek ook meedoen in Den Haag.

Stichting Land van Cuijk Boert Bewust pakt geen rol op deze dag. Boert Bewust werkt aan verbindingen tussen boeren en tuinders en samenleving in eigen streek. We voeren graag een open en eerlijk gesprek over de land- en tuinbouw. Een demonstratie is wat ons betreft niet de plek om te verbinden en een open en eerlijk gesprek te voeren.

Dat gesprek voeren wij in de streken; met gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijven en consumenten dichtbij ons. Ook met jou. Vraag jij je af waarom boeren en tuinders boos, bezorgd en geëmotioneerd zijn?  Waarom ze bepaalde keuzes maken voor hun bedrijf of wil jij delen hoe je de toekomst van onze sector ziet? Via de website van onze streek kun je alle boeren en tuinders vinden in jouw omgeving die actief het gesprek opzoeken.  Neem contact op, wij ontvangen je graag op ons erf!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners