Welkom op de website van Land van Cuijk

20 oktober 2021

Boeren geven kleur door

Tijdens de Dutch Food Week deelden boeren van ZLTO en Land van Cuijk Boert Bewust kisten gezond eten uit aan zorgcentra in het Land van Cuijk. In het Maasziekenhuis spraken ze met verpleegkundige en restaurantmedewerkers over het belang van vers en gezond voedsel.

In Boxmeer zetten boeren paprika en appels op het menu van het Maasziekenhuis. De bewoners van verpleeghuis Sint Anna in Boxmeer, Beschermd wonen voor vrouwen Point O in Rijkevoort en het Thomashuis in Overloon werden verrast met een kist vers eten uit het Land van Cuijk.

“Achter het verse en gezonde voedsel op ons bord schuilt een verhaal. Dat verhaal begint bij boeren en tuinders op het boerenland om de hoek. Dat verhaal wordt veel te weinig verteld. Met de ze uitdeelactie willen we dat veranderen”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. Het belang van gezond eten, samen gezellig koken en eten is voor elke zorginstelling belangrijk.

Dutch Food Week
De uitdeelactie gebeurde tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van Nederlandse voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar was het thema ‘de positieve kracht van ons voedsel’. Zo tonen boeren hoe zij continue investeren in manieren om nog duurzamer voedsel te produceren. Ze gaan graag het gesprek aan met burgers en zorgprofessionals.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners