Vermeulen Melkvee

Over Vermeulen Melkvee

Lid geworden in maart 2019

Op ons bedrijf, melkveebedrijf Vermeulen, melken wij ongeveer 115 koeien. Wij, Hans, Freek en Sonja Vermeulen, wonen en werken op dit melkveebedrijf.
Ons bedrijf ligt tegen een natuurgebied aan. Op ons erf begint een wandelpad en dat loopt door onze weilanden en de natuur. Vanaf het voorjaar tot het najaar lopen onze koeien in de wei. Omdat ons land om de boerderij ligt kunnen we weidegang goed inpassen in onze bedrijfsvoering, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is! De melk van ons bedrijf gaat naar Friesland Campina. Op bestelling maken wij ook yoghurt van onze eigen melk.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt. Met het educatieproject Klasseboeren komen er jaarlijks veel schoolklassen het boerderijleven ontdekken. Met verschillende speelse en educatieve spelletje laten wij de kinderen ervaren waar hun voedsel vandaan komt en hoe het werkt op de boerderij. De kinderen mogen ons de hemd van het lijf vragen! Niet alleen kinderen mogen een kijkje nemen op de boerderij, iedereen is welkom op afspraak. In de zomervakantie komen er regelmatig vakantiegangers van campings helpen de koeien binnen doen, voeren of ze komen een kijkje nemen in de melkput.

Naast de samenwerking met Klasseboeren werken wij ook samen met stichting Brabants Landschap en een lokale imker. Wij voelen ons verantwoordelijk als bezitter van de openbare ruimte om op een verantwoorde manier goed voor de natuur te zorgen. Met de kleine hoeveelheid land die wij in Nederland bezitten moeten wij effectief mee omgaan. De graslanden en akkerbouwgrond gebruiken wij waarvoor het nodig is, voedsel voor onze dieren en voor onszelf, en anderzijds laten wij onze koeien grazen in weilanden van Brabants Landschap zodat het landschap behouden blijft. Ons jongvee en de droge koeien begrazen en bemesten deze stukken op een natuurlijke wijze.

Kom gerust een kijkje nemen op onze boerderij of laat weten als je onze heerlijke yoghurt wil proeven.

Bijzonderheden

Op zondag 14 april om 10.00 uur is het Boert Bewust bedrijfsbord bij Melkveebedrijf Vermeulen onthuld.

De wandeltocht van de jubilerende wandelvereniging Amicitia liep deze zondag vanuit de bossen door de weilanden over de boerderij van familie Vermeulen waar de wandelaars op een toepasselijke lekkernij werden getrakteerd.

Bekijk hier de foto’s.

Sonja verkoopt yoghurt van de boerin op bestelling.

Vermeulen Melkvee
Noordelijk Hoefseweg 10
5454 NK Sint Hubert

sidoniavermeulen@msn.com
www.boerderijvermeulen.wordpress.com
Sonja 06 – 51 71 43 96

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit