Welkom op de website van Land van Cuijk

Vermeulen Melkvee

Op ons bedrijf, melkveebedrijf Vermeulen, melken wij ongeveer 115 koeien. Wij, Hans, Freek en Sonja Vermeulen, wonen en werken op dit melkveebedrijf.
Ons bedrijf ligt tegen een natuurgebied aan. Op ons erf begint een wandelpad en dat loopt door onze weilanden en de natuur. Vanaf het voorjaar tot het najaar lopen onze koeien in de wei. Omdat ons land om de boerderij ligt kunnen we weidegang goed inpassen in onze bedrijfsvoering, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is! De melk van ons bedrijf gaat naar Friesland Campina. Op bestelling maken wij ook yoghurt van onze eigen melk.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt. Met het educatieproject Klasseboeren komen er jaarlijks veel schoolklassen het boerderijleven ontdekken. Met verschillende speelse en educatieve spelletje laten wij de kinderen ervaren waar hun voedsel vandaan komt en hoe het werkt op de boerderij. De kinderen mogen ons de hemd van het lijf vragen! Niet alleen kinderen mogen een kijkje nemen op de boerderij, iedereen is welkom op afspraak. In de zomervakantie komen er regelmatig vakantiegangers van campings helpen de koeien binnen doen, voeren of ze komen een kijkje nemen in de melkput.

Naast de samenwerking met Klasseboeren werken wij ook samen met stichting Brabants Landschap en een lokale imker. Wij voelen ons verantwoordelijk als bezitter van de openbare ruimte om op een verantwoorde manier goed voor de natuur te zorgen. Met de kleine hoeveelheid land die wij in Nederland bezitten moeten wij effectief mee omgaan. De graslanden en akkerbouwgrond gebruiken wij waarvoor het nodig is, voedsel voor onze dieren en voor onszelf, en anderzijds laten wij onze koeien grazen in weilanden van Brabants Landschap zodat het landschap behouden blijft. Ons jongvee en de droge koeien begrazen en bemesten deze stukken op een natuurlijke wijze.

Kom gerust een kijkje nemen op onze boerderij of laat weten als je onze heerlijke yoghurt wil proeven.

Vermeulen Melkvee

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Met een zichtstal, ontvangstmogelijkheid, regelmatig open dagen in combinatie met een goed doel, facebook, website en controle van elektrische installaties scoort Melkveebedrijf Vermeulen 9  punten op maatschappelijk gebied.

 • Melkveebedrijf Vermeulen is zelfvoorzienend in ruwvoer, legt stro onder de kuilen en neemt maatregelen om sappen van de maiskuil af te voeren naar de mestput.

 • Melkveebedrijf neemt maatregelen om het energieverbruik te verminderen en warmte terug te winnen.

 • Voor het welzijn van de koeien en kalfjes gebruikt familie Vermeulen stro, matrassen in de ligboxen en ventilatoren bij extreme temperaturen.

 • De dierdagdosering voor medicijngebruik is 2,65 onder de streefwaarde van 3.  Het melkveebedrijf neemt deel aan een monitoringssysteem en ongediertebestrijding.

 • Het grootste deel van de mest wordt afgezet op het eigen bedrijf.

 • De koeien kunnen minimaal 6 uur per dag naar buiten en het melkveebedrijf doet aan weidevogelbeheer. Op het eigen perceel is een wandelpad aangelegd.

   

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners