De Velderhoeve

Over De Velderhoeve

Lid geworden in maart 2019

Wij zijn Petra en Willy Baltussen, samen runnen wij een melkveebedrijf in Landhorst. Op ons bedrijf houden we ongeveer 90 melkkoeien en een vijftigtal bijbehorend jongvee.
Bij ons melken melkrobots de koeien. Zo kunnen de koeien zelf kiezen wanneer ze gemolken willen worden. Een groot deel van het jaar lopen onze koeien in de wei. Het welzijn van de dieren staat bij ons centraal. Dat begint al bij de fokkerij, waar we voor iedere koe kiezen welke stier het beste bij haar past. Door de dieren optimaal te verzorgen worden onze koeien gezond oud.

Naast het verzorgen van de koeien, zijn we actief met natuur op onze boerderij. We hebben een poel aangelegd en vogelheggen geplant. Er hangen nestkasten voor mussen, de torenvalk heeft zijn eigen nestkast en de zwaluwen krijgen veel ruimte om te nestelen. We hebben ook zwaluwdraden bij de poel gemaakt. Daar gaan de zwaluwen zitten; in de zomer is het erg druk en gezellig samen op de draad.

In 2020 hebben we zonnepanelen op onze daken gelegd. Nu maken we groene stroom en zijn we energieneutraal.

We doen mee met verschillende lokale initiatieven om verbinding te zoeken met de burger. Meedoen met Boert Bewust is voor ons een bewuste keuze, om ook op die manier het verhaal van ons bedrijf te vertellen, te laten zien wat we doen en wat er gebeurt op een melkveebedrijf en met burgers in contact te komen. Iedereen is van harte welkom om ons bedrijf te bezoeken. Maak een afspraak dan maken wij tijd voor jullie!

Bijzonderheden

De onthulling van het bord bij Willy en Petra is prima verlopen. Klik hier voor een verslag en foto’s.

De Velderhoeve
Hanekampseweg 2
5445 NN Landhorst

velderhoeve@live.com
Willy 06 – 53 50 51 71

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur