Welkom op de website van Land van Cuijk

De Velderhoeve

Wij zijn Petra en Willy Baltussen, samen runnen wij een melkveebedrijf in Landhorst. Op ons bedrijf houden we ongeveer 90 melkkoeien en een vijftigtal bijbehorend jongvee.
Bij ons melken melkrobots de koeien. Zo kunnen de koeien zelf kiezen wanneer ze gemolken willen worden. Een groot deel van het jaar lopen onze koeien in de wei. Het welzijn van de dieren staat bij ons centraal. Dat begint al bij de fokkerij, waar we voor iedere koe kiezen welke stier het beste bij haar past. Door de dieren optimaal te verzorgen worden onze koeien gezond oud.

Naast het verzorgen van de koeien, zijn we actief met natuur op onze boerderij. We hebben een poel aangelegd en vogelheggen geplant. Er hangen nestkasten voor mussen, de torenvalk heeft zijn eigen nestkast en de zwaluwen krijgen veel ruimte om te nestelen. We hebben ook zwaluwdraden bij de poel gemaakt. Daar gaan de zwaluwen zitten; in de zomer is het erg druk en gezellig samen op de draad.

In 2020 hebben we zonnepanelen op onze daken gelegd. Nu maken we groene stroom en zijn we energieneutraal.

We doen mee met verschillende lokale initiatieven om verbinding te zoeken met de burger. Meedoen met Boert Bewust is voor ons een bewuste keuze, om ook op die manier het verhaal van ons bedrijf te vertellen, te laten zien wat we doen en wat er gebeurt op een melkveebedrijf en met burgers in contact te komen. Iedereen is van harte welkom om ons bedrijf te bezoeken. Maak een afspraak dan maken wij tijd voor jullie!

De Velderhoeve

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    In de prachtige ontvangstruimte kijken de koeien naar de bezoekers. Regelmatig komen collega’s een kijkje nemen of vergaderen. De Velderhoeve stelt het bedrijf regelmatig open en is actief op social media om zo te vertellen over het boerenleven.

  • Velderhoeve neemt maatregelen zodat het vuile en schone water niet mengen. De mest die geproduceerd wordt zet de Velderhoeve af bij een lokale akkerbouwer.

  • De daken van de stal liggen vol met zonnepanelen die stroom opleveren huishoudens in de buurt.

  • Het welzijn van de dieren staat centraal bij de Velderhoeve. De koeien hebben extra grote ligbedden en ze kunnen vrij rondlopen. Het dak van de stal is geïsoleerd, ventilatoren zorgen voor frisse lucht en de koeien kunnen zich laten masseren door een koeborstel.

  • De koeien worden gezond oud op het bedrijf. De hygiëne is goed op orde, zo zorgt een mestrobot voor een schone stal en is er een scheiding tussen de vuile en schone weg.

  • De natuur kan volop haar gang gaan op het bedrijf met een klein beetje hulp. Met het inzaaien van bloeiende akkerranden, vogelakkers en het creëren van houtwallen zijn er op het erf voldoende nestmogelijkheden voor vogels en insecten.

  • De koeien lopen in de wei en het erf ziet er netjes en verzorgd uit.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners