Welkom op de website van Land van Cuijk

Varkenshouderij Geurts

Op onze “Varkenshouderij Geurts Mill” produceren wij, Henri en Dorien Geurts,  varkensvlees op een duurzame en verantwoorde wijze. Met oog voor de dieren, onze leefomgeving en het milieu. We zetten met ons bedrijf hoog in op kwaliteit en duurzaamheid. Onze varkens verblijven in een moderne, ruime stal, die vol ligt met zonnepanelen en aan alle actuele eisen van dierenwelzijn en milieu voldoet.

De dieren krijgen voer dat voor een zeer groot gedeelte afkomstig is uit reststromen van de humane voedingsmiddelenindustrie. Een ander deel bestaat uit maïs, die we zelf verbouwen op het land. We passen binnen ons bedrijf fermentatie toe, waardoor alle granen beter verteerbaar worden gemaakt voor de varkens. De voedingsgrondstoffen worden hier dus hoogwaardig gebruikt; er is sprake van een circulair systeem.

We leveren de varkens aan een slachterij in Brabant. De consument vindt ons vlees vervolgens in het koelvak van alle grote supermarktketens. Uiteraard met het Beter Leven 1-ster keurmerk. We zijn trots op ons product!

Verbinding maken met burgers vinden we belangrijk, ook gezien de locatie van ons bedrijf. Eerder verscheen ons bedrijfsverhaal, inclusief een authentiek recept, in het kookboek van ‘Goei Gerei’. Daar kregen we veel enthousiaste reacties op! Door mee te doen met Land van Cuijk Boert Bewust hopen we de contacten en de dialoog met burgers verder te versterken.

Varkenshouderij Geurts

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Gouden partners

    Zilveren partners

    Bronzen partners