Welkom op de website van Land van Cuijk

Varkensboerderij Hoeve de Hulsdonk

Ik ben Gerbert Oosterlaken. Samen met mijn vrouw run ik een varkensbedrijf in het Brabantse Beers. Op ons bedrijf verloopt alles net even anders dan anders.

In onze bedrijfsvoering zetten we volop in voor welzijn en gezondheid van mens en dier. Van daaruit maken we de keuzes. Zo hebben we in onze stal veel meer dichte vloeren (60%) dan gebruikelijk, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit beter is voor de dieren.

De zeugen, de moedervarkens, houden we in groepen van dezelfde leeftijd. Die keuze hebben we bewust gemaakt, zodat bijvoorbeeld de jonge zeugen tegelijk hun biggetjes krijgen. Er is meer rust en minder onderlinge strijd tussen de dieren.

De beren worden niet gecastreerd en alle dieren krijgen verschillend afleidingsmateriaal waar ze mee kunnen spelen en natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Onder andere daarom hebben we het Beter Leven 1 ster keurmerk gekregen.

Naast zorg voor de varkens zijn we op het bedrijf ook actief met natuurbeheer. Een rij wilgen achter de stal biedt plek aan allerlei vogels, er is een poel aangelegd en er zijn singels voor de dassen.

Als varkensboer vind ik het van groot belang dat het verhaal achter ons bedrijf op een goede, eerlijke manier verteld wordt. Openheid richting de maatschappij is van groot belang. Daarom doen wij mee met Boert Bewust!

Weet je dat je onze varkens ook kunt komen bekijken? Onze zichtstal is dagelijks geopend en laat je het varkensleven van dichtbij meemaken! Kijk op onze facebookpagina http://www.facebook.com/hoevedehulsdonk

Varkensboerderij Hoeve de Hulsdonk

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Gouden partners

    Zilveren partners

    Bronzen partners