Welkom op de website van Land van Cuijk

Varkens- en akkerbouwbedrijf Egelmeers

Wij, Wilbert en Trudie Egelmeers,  runnen samen met onze zonen Math en Willem  een varkensbedrijf met akkerbouw in het Brabantse Wanroij.
Ongeveer 4600 vleesvarkens verblijven op ons bedrijf. Als big komen ze bij ons, en we laten ze groeien totdat ze zwaar genoeg zijn om geslacht te worden. We houden onze varkens volgens het Beter Leven keurmerk (1 ster) en het ‘Varkens van Morgen’ concept. Bij beide concepten staat het dierwelzijn voorop; dat vinden we belangrijk.
Onze dieren voeren we met allerlei restproducten uit de humane levensmiddelenindustrie. Zo krijgen de varkens bijvoorbeeld kaaskruimels van een kaasfabriek en voorgebakken friet die niet geschikt is voor de verkoop. Van de akkerbouwtak krijgen de varkens de gemalen maiskorrels die worden opgeslagen in een kuil. Omdat er in onze omgeving een aantal bedrijven zijn gestopt, kunnen we daarvan het voer aankopen.

Het ontwerp van onze stal is zo gemaakt, dat het mooi inpast in de omgeving. Met een paar collega’s uit de buurt hebben we een eigen concept, EigeZwijns, opgezet. Dit concept bieden we aan  aan lokale supermarkten. Daarnaast hebben we met 25 boeren uit de omgeving een mestvergister gebouwd, waar onze mest omgezet wordt in groene energie. Via zonnepanelen op de stal wekken we ook energie op.

Samen met enkele collega’s hebben we Eigezwijns opgericht; duurzame vleesproducten van varkens die met reststromen gevoerd worden. Producten met een lage CO2 footprint.

We vinden het vanzelfsprekend om transparant te zijn, om burgers te laten zien wat er op ons bedrijf gebeurt en hoe we constant met verduurzaming bezig zijn. Daarom doen wij mee met Boert Bewust!
Van buitenaf zijn onze varkens te bekijken via een zichtstal. Wil je een keer komen kijken? Maak een afspraak! Of kom een keer tijdens een open dag ons bedrijf bekijken.

Varkens- en akkerbouwbedrijf Egelmeers

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Gouden partners

    Zilveren partners

    Bronzen partners