Welkom op de website van Land van Cuijk

Scharrelvleeskuikenbedrijf van Erp

Wij zijn Willy en Ardi van Erp. In het Brabantse plaatsje Sint Anthonis hebben wij een vleeskuikenbedrijf. Op ons bedrijf brengen we kuikens groot die uiteindelijk geslacht worden, en onder andere als kipfilet en drumsticks verkocht worden.

Ons bedrijf was jaren geleden één van de eerste bedrijven waar het concept ‘scharrelkippen’ werd geïntroduceerd, en nog steeds voldoen we hieraan. Ons vlees draagt daarom het Beter Leven 1 ster keurmerk. Daar zijn we trots op!

Onze stal beschikt over een skybox, een ruimte bovenin de stal. Van daaruit heb je een mooi zicht op de kippen die rondscharrelen. Ze hebben volop ruimte met een overdekte uitloop. We houden de kuikens zo gezond mogelijk. De kuikens die we aan de slachterij leveren, hebben in hun leven geen antibiotica toegediend gekregen. Een eerlijk, veilig stukje vlees dus!

Bij ons bedrijf hoort een stuk grond, dat een eindje van ons bedrijf af ligt. Op dat stuk land hebben weidevogels volop de ruimte om te nestelen en hun kuikens groot te brengen. De akkerranden worden ingezaaid met bloemenmengsels die veel insecten aantrekken. Zo proberen we bewust de natuur in onze bedrijfsvoering op te nemen.

Door onze skybox krijgen we regelmatig bezoekers op ons erf. Dat geeft ons veel energie. Het is leuk om mensen niet alleen te vertellen over ons bedrijf maar ook een kijkje te laten nemen in de stal.

Verbinding met de maatschappij wordt steeds belangrijker en daar willen wij meer aandacht aan besteden. Door mee te doen met Boert Bewust, gaan we dat zeker meer doen.

Scharrelvleeskuikenbedrijf van Erp

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Gouden partners

    Zilveren partners

    Bronzen partners