Welkom op de website van Land van Cuijk

Rundveebedrijf Alders

Wij zijn de familie Alders, Ben en Hannie,  tesamen met onze kinderen Tim, Willem en Lisette werken wij op ons melkveebedrijf in het Brabantse Overloon. Ons bedrijf is al meer dan 100 jaar in dezelfde familie, generatie op generatie wordt het bedrijf voortgezet en daar zijn we trots op!

Op ons bedrijf houden we 200 melkkoeien met bijbehorend jongvee. De koeien verblijven in een ruime, lichte stal. Omdat ze het jaarrond op stal staan, staat comfort en welzijn voor de dieren voorop. Zo hebben de koeien ruime ligbedden en hangen er meerdere koeborstels waardoor de dieren hun vacht kunnen verzorgen.

Omdat we op een duurzame wijze met de mest om willen gaan, en we graag innovatief bezig zijn, besloten we onze mest zelf te gaan verwerken. Zo hebben we naast het melkveebedrijf ook een eigen mestverwerkingsinstallatie. Zowel de mest van ons eigen bedrijf, als van collega boeren, verwerken wij  tot drie producten: schoon water, kunstmest concentraat en vaste, gedroogde mest.

Op deze manier proberen we continu op een innovatieve, duurzame manier bezig te zijn met de productie van veilig voedsel.

We willen mensen graag bewust maken van het verhaal achter de productie van voedsel, waar we allemaal mee bezig zijn en wat er bij komt kijken. Daarom doen wij mee met Land van Cuijk Boert Bewust!

Rundveebedrijf Alders

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Gouden partners

    Zilveren partners

    Bronzen partners