Welkom op de website van Land van Cuijk

Melkveebedrijf Wientjes

Ik ben Rob Wientjes. In het Brabantse plaatsje Sint Anthonis run ik met Moniek en kinderen Cas en Nils een melkveebedrijf. Op ons bedrijf houden we zo’n 120 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Aandacht voor de koeien is van groot belang, het zijn echte topsporters en zo behandelen we ze ook. Gezonde koeien met een goede productie die we lang op ons bedrijf kunnen houden. Dat is ons dagelijks werk. Ons antibioticagebruik ligt al een stuk lager dan het landelijk gemiddelde.

In onze bedrijfsvoering zijn we ons ook heel bewust van onze omgeving. Zo hebben we rond de stal knotwilgen geplant. Deze snoeien we niet jaarlijks wat goed is voor de bijenpopulatie.

Ook zaaien we her en der stroken in met bloemenmengsels. Mooi om naar te kijken en veel insecten hebben er profijt van.

We doen mee met Land van Cuijk Boert Bewust om meer verbinding te krijgen met de maatschappij. Onze ‘license to produce’ moeten we vanuit de maatschappij krijgen, maar dan moet de maatschappij ons wel weten te vinden. Door te luisteren naar wat er maatschappelijk leeft en daar, waar mogelijk, op in te haken, proberen we een toekomstbestendig bedrijf op te bouwen.

 

Dus daarom doen wij mee met Land van Cuijk Boert Bewust!

Melkveebedrijf Wientjes

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Gouden partners

    Zilveren partners

    Bronzen partners