Melkveebedrijf Mooren’s Farm

Over Melkveebedrijf Mooren’s Farm

Lid geworden in maart 2019

Welkom bij Mooren’s Farm! Ik ben Coen Mooren en samen met mijn vrouw, kinderen en ouders run ik een melkvee- en akkerbouwbedrijf met kinderopvang in het dorp Haps.

Op ons melkveebedrijf hebben we ongeveer 230 koeien. Het jongvee van een  half jaar gaat naar een ander bedrijf, waar ze kunnen opgroeien. Tegen de tijd dat ze zelf hun eerste kalfje gaan krijgen, komen ze terug op de boerderij.

Onze koeien verblijven in een ruime stal, die voldoet aan de huidige normen rondom comfort en welzijn, de zogenaamde maatlat duurzame veehouderij. Een speciale roostervloer zorgt ervoor dat het milieu minder zwaar wordt belast.

Naast het melken van de koeien, hebben we een agrarische kinderopvang. De opvangkindjes komen elke opvangdag buiten en in de stal zodat ze veel leren over de boerderij. Verder hebben we iedere zaterdag een aantal schooljongens die meewerken op het bedrijf en maken groepjes ouderen regelmatig een uitstapje naar ons bedrijf.

We zijn trots op de wijze waarop ons bedrijf zich heeft ontwikkeld, de uitstraling van het bedrijf en het feit dat we met ons bedrijf middenin de maatschappij staan. Een goede verhouding met burgers vinden we van groot belang, en daarom doen wij mee met Boert Bewust!

Bijzonderheden

Op tweede Paasdag 22 april werd het Boert Bewust bord onthuld bij familie Mooren.  Boeren en burgers namen daarna een kijkje op de boerderij en het kinderdagverblijf.

Melkveebedrijf Mooren’s Farm
Oeffeltseweg 6a
5443 PJ Haps

coen_mooren@hotmail.com

 

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit