Melkveebedrijf Lamers

Over Melkveebedrijf Lamers

Lid geworden in mei 2019

Wij zijn Ton en Gerdi Lamers. Samen met onze zoon Sander runnen wij een melkveebedrijf in het Brabantse Beugen. Sander staat op het punt om als volgende generatie het stokje over te nemen.

Op ons bedrijf houden we voor de productie van melk. Onze koeien fokken we van jongsafaan zelf op en we streven ernaar om ze zolang mogelijk op ons bedrijf te houden. Om dat te bereiken is er veel aandacht voor de gezondheid en welzijn van de dieren.

Enkele jaren geleden hebben we een nieuwe stal gebouwd waarin volop gedacht is aan het comfort van de koe. Het klimaat in de stal past zich automatisch aan de weersomstandigheden buiten aan zodat het klimaat constant blijft. Dat is fijn voor de koeien. Onze koeien hebben zelf de keuze wanneer ze zich willen laten melken door de melkrobot.

Bij het runnen van ons bedrijf hebben we natuurlijk aandacht voor onze omgeving. We hebben op een stuk land een natuurpoel en een groot aantal percelen zijn omringd door bloemrijke randen.

Naast het melken van de koeien organiseren we op ons bedrijf rondleidingen. Van kalf tot koe, iedereen laten we alles zien. Wij vinden openheid belangrijk en daarom doen we mee met Boert Bewust!

 

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Lamers
Hoog Werveld 2
5835 CR Beugen

gerdilamers@gmail.com
Gerdi 06 – 13 36 20 93

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Natuur