Melkveebedrijf Geurts

Over Melkveebedrijf Geurts

Lid geworden in februari 2020

In het Brabantse plaatsje Landhorst runnen wij, familie Geurts, ons melkveebedrijf De Streep. Op ons bedrijf wonen ongeveer 170 melkkoeien. Een deel van de kalfjes groeit bij ons op om later ook melkkoe te worden. Vader Jan en dochter Manon zijn fulltime bezig met de verzorging van alle dieren. Ze worden hierbij geholpen door medewerker Leo.

De koeien blijven het jaarrond op stal. Lekker warm in de winter en koel in de zomer. Zo kunnen we volop aandacht schenken aan het welzijn en comfort van de dieren. Gezonde dieren vinden wij super belangrijk. We willen vooral preventief werken en vaccineren de kalfjes en koeien voor verschillende ziektes.

We willen onze koeien op gezonde wijze zo lang mogelijk melken. Dit heeft geresulteerd in heel wat koeien die een ‘diploma’ kregen, omdat ze meer dan 100.000 kg melk hebben gegeven. Onlangs heeft de eerste melkkoe op ons bedrijf de magische grens van 10.000 kg vet en eiwit behaald. Op deze prestaties zijn we ontzettend trots!

Tegenwoordig verwachten de overheid en de consument veel van boeren. Juist daarom is het belangrijk om goed met elkaar in gesprek te blijven. Zo creëer je begrip voor elkaar en kunnen we samen aan een duurzame landbouw werken. Meedoen met Land van Cuijk Boert Bewust is daarom voor ons een logische keuze. Wij gaan graag met u in gesprek.

 

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Geurts
De Quayweg 7
5445 NP Landhorst

jangeurts@rumaweb.nl
06 – 10 48 38 42

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's