Melkveebedrijf De Kamphoeve

Over Melkveebedrijf De Kamphoeve

Lid geworden in april 2021

Welkom bij melkveebedrijf en melktap De Kamphoeve!

Wij zijn Mart en Marijke Arts-Peters en samen met onze kinderen Iris, Ruud, Tess en Lynn wonen en werken we op ons melkveebedrijf in Overloon. Ons bedrijf is in 1978 door de vorige generatie gebouwd op ontgonnen grond genaamd “de Kamp’, vandaar onze bedrijfsnaam de Kamphoeve.

Op ons melkveebedrijf houden we ongeveer 115 melkkoeien en fokken we ons eigen jongvee op, zo’n vijftig jonge dieren. Onze melkkoeien lopen vroeg in het voorjaar buiten en ook een deel van het jongvee loopt buiten om aan alle indrukken van de buitenlucht te wennen en zo als melkkoe bekend te zijn met het grazen in een wei. Dierenwelzijn vinden we ontzettend belangrijk en we zetten onszelf er graag voor in om met een optimale verzorging onze dieren gezond oud te laten worden. Passie voor koeien.

Ook aan het klimaat willen we ons steentje bijdragen; sinds 2021 liggen er zonnepanelen op de daken van onze stallen, waardoor we energieneutraal zijn en ook nog groene energie produceren die we verkopen.

Sinds 2016 jaar staat er een melktap op ons erf. Dagelijks kunnen mensen verse melk tappen uit onze melktap. Zo zoeken we de verbinding met de burger. Ook de aansluiting bij Land van Cuijk Boert Bewust past hier prima bij. We zijn trots op ons melkveebedrijf en ons vak en laten dit graag zien.

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom een kijkje nemen!

 

Bijzonderheden

Melkveebedrijf De Kamphoeve
Stevensbeekseweg 37
5825 JB Overloon

vof.artspeters@gmail.com
06 – 22 60 74 46

De melktap is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Breng uw eigen fles of kan mee. U kunt alleen met muntgeld betalen in de automaat.

Kijk voor meer informatie op:

www.facebook.com/melkveebedrijfmelktapdekamphoeve

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit