Welkom op de website van Land van Cuijk

Loeffen Vlees

Mijn naam is Frank Loeffen, samen met mijn vrouw Carolina heb ik een vleesveebedrijf in het Brabantse Haps. In het verleden molk ik koeien en daarna heb ik een aantal jaren jongvee opgefokt voor melkveehouders. Sinds 2018 ben ik helemaal omgeschakeld naar vleesvee.

Nu heb ik een koppel  Charolais koeien, tien volwassen koeien die allemaal een kalfje hebben gekregen. De kalfjes blijven 5 maanden bij hun moeder. Het voordeel van dit ras is dat de kalfjes via de natuurlijke weg geboren kunnen worden en er in principe geen keizersneden nodig zijn.

Een groot deel van het jaar kunnen de dieren in de wei lopen. De koeien mogen zelf kiezen lekker in de wei lopen met hun kalfje en in de schaduw liggen onder een boom of gewoon binnen blijven. De kalfjes kunnen zo ook leuk samen spelen.

In de winter verblijven ze in een potstal op stro. Comfort en welzijn voor de dieren zijn voor ons enorm belangrijk en daar besteden we veel aandacht aan.

Naast het verzorgen van de koeien, hou ik me ook bezig met natuurbeheer. Ons grasland is ingezaaid met kruidenrijke mengsels. Het is een lust voor het oog om te zien hoeveel bijen en vlinders er op zitten. Op ons erf bieden we allerlei nest- en beschermingsmogelijkheden voor erfvogels. Het geeft voldoening om dat te kunnen combineren met onze vleesveetak!

We verkopen het vlees van onze koeien vanaf onze boerderij en via weekmarkten. Eerlijk vlees, op een duurzame wijze geproduceerd. Zo hoop ik ook meer verbinding met de maatschappij te creëren, doordat mensen kunnen zien waar hun vlees vandaan komt.

Door mijn deelname aan Boert Bewust hoop ik deze verbinding nog verder te versterken!

De bordonthulling vond bij Loeffen Vlees vanwege corona online plaats. Bekijk hier het filmpje waarin Frank vertelt en laat zien hoe hij de koeien houdt.

Loeffen Vlees

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Vleesveehouderij Loeffen scoort drie sterren op het onderdeel Maatschappij. Frank en Caroline Loeffen houden vleesvee en hebben een caravanstalling. Voor de stalling komen veel mensen op het erf, zien de koeien in de wei en de stal waardoor leuke gesprekken ontstaan en mensen spontaan bij de koeien gaan kijken.

  Frank en Carolina verkopen vleespakketten aan huis.

  Frank is heel actief binnen Haps, de Agrarische Natuurvereniging, ZLTO, brandweer etcetera waarbij hij veel boeren en burgers ontmoet.

 • Vleesveehouderij Loeffen scoort 3 sterren op het gebied van Milieu. Familie Loeffen voert geen ruwvoer aan; dat komt van eigen land wat transportkilometers bespaart.

  Het water dat van het erf afloopt, wordt opgevangen in een vijver waar het terug kan vloeien naar de bodem.

 • Op het onderdeel Welzijn scoort Vleesveehouderij Loeffen drie punten. De koeien bij boerderij Loeffen hebben veel ligruimte met meer dan 7 vierkante meter per koe. De ligruimte is bovendien heel zacht door de ondergrond van stro.

 • Vleesveehouderij Loeffen scoort 3 punten op Diergezondheid. De koeien zijn afkomstig uit de regio en hebben geen medicijnen gehad. Een profesioneel plaagdierpreventie bedrijf bezoekt het bedrijf regelmatig en treft voorzieningen om zo min mogelijk overlast van plaagdieren te hebben.

 • Op het onderdeel Natuur scoort het bedrijf de maximale 3 sterren. Frank is fanatiek lid en bestuurslid van de Agrarische Natuur Vereniging. De natuur is altijd een onderdeel van de bedrijfsvoering geweest zoals grasmengsels met kruiden waar veel vlinders en bijen op af komen en het plaatsen van  vogelkastjes op het bedrijf.  Frank doet mee aan het erfvogelproject.

 • Vleesveehouderij Loeffen scoort 2  punten op het onderdeel Mest. De koeien produceren niet voldoende mest voor het eigen land dus voert familie Loeffen mest uit de regio aan.

 • Vleesveehouderij Loeffen scoort met gemak de maximale 3 punten voor het onderdeel Beeldkwaliteit. Als je het erf oprijdt zie je direct de kikkerpoel, vogelkasten en de mooie beplanting. Het land heeft bloeiende akkerranden wat goed is voor de bloemetjes en de bijtjes. Een prachtig gezicht in de zomer!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners