Loeffen Vlees

Over Loeffen Vlees

Lid geworden in november 2019

Mijn naam is Frank Loeffen, samen met mijn vrouw Carolina heb ik een vleesveebedrijf in het Brabantse Haps. In het verleden molk ik koeien en daarna heb ik een aantal jaren jongvee opgefokt voor melkveehouders. Sinds 2018 ben ik helemaal omgeschakeld naar vleesvee.

Nu heb ik een koppel  Charolais koeien, tien volwassen koeien die allemaal een kalfje hebben gekregen. De kalfjes blijven 5 maanden bij hun moeder. Het voordeel van dit ras is dat de kalfjes via de natuurlijke weg geboren kunnen worden en er in principe geen keizersneden nodig zijn.

Een groot deel van het jaar kunnen de dieren in de wei lopen. De koeien mogen zelf kiezen lekker in de wei lopen met hun kalfje en in de schaduw liggen onder een boom of gewoon binnen blijven. De kalfjes kunnen zo ook leuk samen spelen.

In de winter verblijven ze in een potstal op stro. Comfort en welzijn voor de dieren zijn voor ons enorm belangrijk en daar besteden we veel aandacht aan.

Naast het verzorgen van de koeien, hou ik me ook bezig met natuurbeheer. Ons grasland is ingezaaid met kruidenrijke mengsels. Het is een lust voor het oog om te zien hoeveel bijen en vlinders er op zitten. Op ons erf bieden we allerlei nest- en beschermingsmogelijkheden voor erfvogels. Het geeft voldoening om dat te kunnen combineren met onze vleesveetak!

We verkopen het vlees van onze koeien vanaf onze boerderij. Eerlijk vlees, op een duurzame wijze geproduceerd. Zo hoop ik ook meer verbinding met de maatschappij te creëren, doordat mensen kunnen zien waar hun vlees vandaan komt.

Door mijn deelname aan Boert Bewust hoop ik deze verbinding nog verder te versterken!

De bordonthulling vond bij Loeffen Vlees vanwege corona online plaats. Bekijk hier het filmpje waarin Frank vertelt en laat zien hoe hij de koeien houdt.

Bijzonderheden

Vanaf december 2019 zijn onze vleespakketten te koop.

De pakketten zijn 7 kilo en bevatten diverse tweepersoons porties die vacuüm verpakt en ingevroren zijn.

Heb je belangstelling neem contact op met Frank 06 – 10 15 82 61 of fcloeffen@gmail.com.

Loeffen Vlees
Beerseweg 20
5443 NL Haps

fcloeffen@gmail.com
www.loeffenvlees.nl

Filmpje Loeffen Vlees
Frank 06 – 10 15 82 61

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Natuur