Welkom op de website van Land van Cuijk

Kalverhouderij Derks

Tegen het dorpje Sambeek aan ligt onze Peter’s Farm kalverhouderij. Wij, Thieu en Doreth Derks, wonen en werken samen met onze kinderen op dit bedrijf.
Op ons bedrijf houden we 800 kalveren volgens het diervriendelijke Peter’s Farm concept. Een belangrijk punt uit dit concept is het dierenwelzijn; onze kalveren leven in grote kuddes, hebben de hele dag door de beschikking over voer en water en kunnen spelen met skippyballen die in de stallen hangen. Deze vorm van boeren past goed bij ons, en we zijn er trots op dat we op deze manier ons bedrijf kunnen runnen.

Peter’s Farm Kalfsvlees heeft het Beter Leven keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming. Hiermee wordt aangegeven dat het kalfsvlees van het merk Peter’s Farm aan extra hoge eisen voldoet op het gebied van dierenwelzijn.

Omdat ons bedrijf dicht tegen de bebouwde kom aan ligt, vinden we het van groot belang om op een goede manier om te gaan met de burgers. Regelmatig doen we mee met open dagen, of worden er op ons bedrijf activiteiten georganiseerd, zoals het bbq-en bierfestival in onze perenboomgaard.

In ons winkeltje verkopen we ons eigen, unieke worstenbroodje met Peter’s Farm Kalfsgehakt dat afkomstig is van ons bedrijf. Ook eieren van onze kippen zijn hier te koop. Samen werken aan gezond voedsel, een goede plek in de maatschappij en samenwerking met andere lokale ondernemers is voor ons belangrijk, daarom doen wij mee met Boert Bewust!

Wij zijn één van de drie Peter’s Farm kalverhouderijen, waar een webcam in de stal hangt. Om de 2-3 maanden wisselen de bedrijven. Klik hier voor een live kijkje in onze stal.

Kalverhouderij Derks

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Familie Derks doet aan boerderijeducatie en ontvangt regelmatig groepen studenten en scholieren.  Ook houden ze open dagen en bezoekers kunnen een kijkje nemen via de zichtruimte.

 • Rav, regeling ammoniak en veehouderij, onderzoekt luchtwassers op het bedrijf.

 • Op het dak liggen zonnepanelen en voor de verwarming wordt een biomassakachel gebruikt.

 • Het welzijn bij de Peter’s Farm kalveren is prima: afleidingsmateriaal, leven in kuddes, welzijnsvriendelijke vloer, onbeperkt water, daglicht, dakisolatie, schuurborstel en meer ruimte per dier boven de wettelijk verplichte oppervlakte.

 • Het medicijngebruik is laag, ongedierte wordt bestreden en er is een stroomaggregaat aanwezig als noodstroomvoorziening.

 • Een loonwerker voert de mest af. De mogelijkheden voor indikken en algen kweken is in onderzoek.

 • Het erf bij kalverhouderij Derks ziet er netjes en opgeruimd uit met aandacht voor natuur.

   

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners