Kalverhouderij Derks

Over Kalverhouderij Derks

Lid geworden in mei 2019

Tegen het dorpje Sambeek aan ligt onze Peter’s Farm kalverhouderij. Wij, Thieu en Doreth Derks, wonen en werken samen met onze kinderen op dit bedrijf.
Op ons bedrijf houden we 800 kalveren volgens het diervriendelijke Peter’s Farm concept. Een belangrijk punt uit dit concept is het dierenwelzijn; onze kalveren leven in grote kuddes, hebben de hele dag door de beschikking over voer en water en kunnen spelen met skippyballen die in de stallen hangen. Deze vorm van boeren past goed bij ons, en we zijn er trots op dat we op deze manier ons bedrijf kunnen runnen.

Peter’s Farm Kalfsvlees heeft het Beter Leven keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming. Hiermee wordt aangegeven dat het kalfsvlees van het merk Peter’s Farm aan extra hoge eisen voldoet op het gebied van dierenwelzijn.

Omdat ons bedrijf dicht tegen de bebouwde kom aan ligt, vinden we het van groot belang om op een goede manier om te gaan met de burgers. Regelmatig doen we mee met open dagen, of worden er op ons bedrijf activiteiten georganiseerd, zoals het bbq-en bierfestival in onze perenboomgaard.

In ons winkeltje verkopen we ons eigen, unieke worstenbroodje met Peter’s Farm Kalfsgehakt dat afkomstig is van ons bedrijf. Ook eieren van onze kippen zijn hier te koop. Samen werken aan gezond voedsel, een goede plek in de maatschappij en samenwerking met andere lokale ondernemers is voor ons belangrijk, daarom doen wij mee met Boert Bewust!

Wij zijn één van de drie Peter’s Farm kalverhouderijen, waar een webcam in de stal hangt. Om de 2-3 maanden wisselen de bedrijven. Klik hier voor een live kijkje in onze stal.

Bijzonderheden

Op tweede pinksterdag, 10 juni 2019, onthulde Emile Roemer het Land van Cuijk Boert Bewust bord bij kalverhouderij Derks.

Familie Derks verkoopt worstenbroodjes, aardappels, honing en eieren in hun boerderijwinkel.

Kalverhouderij Derks
Oude Waranda 2
5836 BC Sambeek

info@thieuderks.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit