Bens BoerderEi

Over Bens BoerderEi

Samen zijn wij, Hugo, Rianne en Resi Bens, gestart met ons eigen pluimveebedrijf Bens BoerderEi. Tot op de dag van vandaag doen wij dit nog steeds samen. Wij zijn een echt gezinsbedrijf, ook onze kinderen werken in de weekenden en vakanties mee. Daarnaast zijn wij blij met onze parttimemedewerkers Femke, Stan en Guus. Onze medewerkers komen allemaal uit ons dorp Haps.

Wij houden scharrelhennen die zorgen voor heerlijke verse duurzame eieren.
Wat wij erg belangrijk vinden is het welzijn van de kippen en het milieu. Niet voor niets is onze slogan: “Omdat wij beseffen dat er na vandaag een morgen is.”.
Onze kippen hebben de beschikking over veel ruimte, zodat ze naar hartelust kunnen fladderen, stofbaden, rennen en scharrelen. Want dát zijn van nature dingen die kippen graag mogen doen. De stallen zijn zodanig ingericht, dat ze de natuurlijke omgeving van de kip nabootsen. Dierwelzijn is een ontzettend belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.

De klimaatdruk willen we zo laag mogelijk houden. Dit realiseren wij ondere andere door het voer voor de kippen. Het voer is soja-vrij, niet gemodificeerd en komt uit de regio om de transportafstanden te verkleinen.
We drogen de mest van de kippen en die gaat uiteindelijk in korrelvorm naar die plekken in de wereld waar een tekort is aan mineralen. Hierop kunnen dan weer nieuwe voedselgewassen groeien. Ons bedrijf is op lokatie klimaat positief. Dit wil zeggen, wij wekken door onze zonnepanelen 40 procent meer stroom op dan we gebruiken. Onze zonne-energie, is door u, binnenkort af te nemen via VandeBron, een stap waar we trots op zijn!

Naast het verzorgen van de dieren en het inpakken van de eieren, ontvangen we regelmatig groepen op ons bedrijf. Educatie vinden we belangrijk; mensen bewust maken van de herkomst van voedsel en bewust keuzes te laten maken. Via grote ramen in de stal kunnen burgers een kijkje bij de kippen nemen.
Om het contact met de burger te versterken, doen we mee met Boert Bewust. Op die manier willen we ons steentje bijdragen aan de verbetering van de verbinding tussen boer en burger!

Meer weten over Bens BoerderEi? Neem dan eens een kijkje op onze website of maak een afspraak voor een bezoek.

Bijzonderheden

In de eierautomaat zijn dagelijks verse eieren te koop. De automaat is geopend van 7:00 tot 21:00 uur.

Bens BoerderEi
Beerseweg 29a
5443 NL Haps

info@hetscharrelei.nl
www.hetscharrelei.nl

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit