Welkom op de website van Land van Cuijk

Bens BoerderEi

Wij zijn Resi, Rianne en Hugo, samen hebben wij het pluimveebedrijf Bens BoerderEi. Wij zijn een echt gezinsbedrijf, Resi is voornemens het bedrijf over te nemen en onze zoon/broer Brian werkt ook mee op het bedrijf. Daarnaast zijn wij erg blij met onze parttimemedewerkers Gijs en Floor die uit ons dorp Haps en Sint Hubert komen.

Wij houden scharrelhennen die zorgen voor heerlijke verse duurzame eieren.
Wat wij erg belangrijk vinden is het welzijn van de kippen en het milieu. Niet voor niets is onze slogan: “Omdat wij beseffen dat er na vandaag een morgen is.”.

Onze kippen hebben de beschikking over veel ruimte, zodat ze naar hartelust kunnen fladderen, stofbaden, rennen en scharrelen. Want dát zijn van nature dingen die kippen graag mogen doen. De stallen zijn zodanig ingericht dat ze de natuurlijke omgeving van de kip nabootsen. Dierwelzijn is een ontzettend belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.

De klimaatdruk willen we zo laag mogelijk houden. Dit realiseren wij onder andere door het voer voor de kippen. Het voer is sojavrij, niet gemodificeerd en komt uit de regio om de transportafstanden te verkleinen.
We drogen de mest van de kippen en die gaat uiteindelijk in korrelvorm naar die plekken in de wereld waar een tekort is aan mineralen. Hierop kunnen dan weer nieuwe voedselgewassen groeien. Ons bedrijf is op locatie klimaat positief. Dit wil zeggen dat wij door onze zonnepanelen 40 procent meer stroom opwekken dan we gebruiken. Onze zonne-energie is door u af te nemen via VandeBron, een stap waar we trots op zijn!

Naast het verzorgen van de dieren en het inpakken van de eieren, ontvangen we regelmatig groepen op ons bedrijf. Educatie vinden we belangrijk; mensen bewust maken van de herkomst van voedsel en bewust keuzes te laten maken. Via grote ramen in de stal kunnen burgers een kijkje bij de kippen nemen.
Om het contact met de burger te versterken, doen we mee met Boert Bewust. Op die manier willen we ons steentje bijdragen aan de verbetering van de verbinding tussen boer en burger!

Meer weten over Bens BoerderEi? Neem een kijkje op onze website of maak een afspraak voor een bezoek.

 

Bens BoerderEi

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Bens BoerderEI scoort goed op het onderdeel maatschappij met open dagen, social media, website, zichtstal, boerderij educatie en huisverkoop.

 • Bens BoerderEI droogt dagelijks de mest. Een gespecialiseerd bedrijf verwerkt de gedroogde mest tot mestkorrels die over heel de wereld afgezet worden.

 • Bens BoerderEI is zelfvoorzienend met zonnepanelen en levert energie aan zo’n 100 huishoudens.

 • De kippen hebben een natuurlijk dag- en nachtritme en luzerne en pikstenen als speelmateriaal in de stal.

 • Het aantal kippen dat uitvalt is minder dan de norm. Bens BoerderEi zet in op preventie van ziektes.

 • Met de bloeiende akkerranden, bossen en struikjes zijn er voldoende nestmogelijkheden voor erfvogels, insecten en bijen.

 • De mest wordt dagelijks gedroogd en in korrelvorm geëxporteerd. De afvoer is goed geregistreerd.

 • Het erf en de boerderij zijn schoon en opgeruimd. Door de glaswand is het eieren rapen goed te zien.

   

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners