Barendonk Holsteins

Over Barendonk Holsteins

Lid geworden in mei 2019

Wij zijn Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen. Ons melkveebedrijf hoort bij ons eeuwenoud familielandgoed: De Barendonk in Beers. Het melkveebedrijf Barendonk Holsteins vormt een harmonieus onderdeel van de groene rustieke omgeving waarin de rode en zwarte Holsteinkoeien hun melk produceren in ruime zichtstallen met uitloop naar buiten.

Op ons bedrijf houden we ongeveer 240 melkkoeien van het ras Holstein.

Onze Holsteinkoeien leveren elke dag een topprestatie. We behandelen ze dan ook als topsporters. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken.

Deze melk leveren we grotendeels aan FrieslandCampina. Van een klein deel laten we heerlijke boerenkaas maken die op diverse locaties te koop is.

Op Landgoed Barendonk zijn diverse recreatieactiviteiten waaronder een camping en trekkershutten om in te overnachten. Dat betekent dat er regelmatig gasten zijn die een kijkje willen nemen op de boerderij. Daarvoor hebben we een ‘koeienpad’ ontwikkeld  met bijbehorende app zodat bezoekers kunnen leren over koeien en de boerderij.

We zijn al volop bezig zijn met de verbinding met de maatschappij en doen daarom ook mee met Land van Cuijk Boert Bewust. Daarmee willen we nóg meer uitstralen dat we als boeren heel bewust bezig zijn met het produceren van voedsel!

Bijzonderheden

Bij de receptie van Landgoed Barendonk is de boerenkaas en andere lokale producten dagelijks te koop van 9.00 tot 17.00 uur.

Barendonk Holsteins
Millseweg 17
5437 NB Beers

info@barendonk.nl
Liesbeth 06 – 22 44 72 54

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit
Natuur