Welkom op de website van Land van Cuijk

18 juni 2019

Beleef het Goei Leven op Lamperse Hei

Wie kan er beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Zaterdag 29 juni kunnen bezoekers het boerenleven ervaren bij Boertel de Lamperse Hei. Topkok Martien Bos gaat om 12 uur het Land van Cuijk Boert Bewust bord onthullen en de eerste Land van Cuijk kroket presenteren aan enkele burgers uit het Land van Cuijk.

Boertel de Lamperse Hei houdt Hereford zoogkoeien, geboren, opgegroeid, geslacht en verwerkt in het Land van Cuijk. De kalfjes blijven bij de koe lopen en vormen samen een grote kudde. Het  vlees wordt verwerkt tot heerlijke Land van Cuijk burgers en nu ook tot de Land van Cuijk kroket. In de nieuwe zichtstal kunnen bezoekers komen kijken naar de kalfjes en koeien.

Boerenbeleving
Ervaar het selfie tijdens de Boeren Beleving, het eerste landelijke evenement van Boert Bewust. Bezoekers ervaren het boerenleven bij boeren en tuinders in alle Boert Bewust streken. In het Land van Cuijk bij Boertel de Lamperse Hei. De eerste 50 bezoekers krijgen een Koediebag. Voor de kinderen is er een speurtocht en een selfiewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Bezoekers kunnen vooraf een picknick bestellen. Voor 5 euro krijg je een broodje Land van Cuijk kroket, koffie/thee of ranja, appel en een zoete snack. Opgeven via deze link of info@lampersehei.nl.

Boert Bewust
Boert bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Het Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. De aangesloten boeren maken het mogelijk om laagdrempelig verschillende types bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met de ondernemers.

U bent van harte welkom op zaterdag 29 juni voor de boerenbeleving bij de Lamperse Hei, van 12 tot 16 uur, Lamperen 14 in Wanroij. Kom kijken en beleven!

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners