Welkom op de website van Land van Cuijk

17 december 2020

Annulering autopuzzeltocht; boeren pakken digitaal uit met kerst

De geplande autopuzzeltocht ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’ die boeren in het Land van Cuijk hebben georganiseerd kan helaas niet doorgaan. Ondanks de coronaproof activiteit zijn verkeersbewegingen niet wenselijk in deze coronatijd. Wel gaat de puzzeltocht online door.   

Het negatief advies vanuit de veiligheidsregio heeft gemeentes doen besluiten om het gegeven akkoord in te trekken. “Wij betreuren als ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust dit besluit maar begrijpen de worsteling in deze bijzondere coronatijd”, zegt Rob Wientjes, vicevoorzitter ZLTO Land van Cuijk.

Platteland in kerstsfeer
“De afgelopen weken zijn wij vol enthousiasme en energie aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. We keken ernaar uit om coronaproof voor een lichtpuntje te zorgen in deze coronatijd en vinden het jammer dat we de actie niet door kunnen zetten”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust.

Om toch met een warm gevoel de kerstdagen in te gaan pakken boeren en tuinders nog wel uit door de reeds gemaakte verlichting aan te zetten. “We willen toch graag een lichtpunt zijn in deze donkere tijd zodat mensen met een noodzakelijke verkeersbeweging kunnen genieten van het sfeervol verlichte platteland”, aldus Hugo Bens. Het animo voor de autopuzzeltocht was groot met 250 aanmeldde auto’s. „Ook voor de lockdown hadden we al veel aanmeldingen. We voorzien blijkbaar in een behoefte en willen volgend jaar de tocht graag houden”, aldus Rob Wientjes.

Digitale puzzeltocht
De boeren pakken wel digitaal uit met kerst. De verlichte letters zijn geplaatst bij boerderijen en zullen ook vanaf vrijdag 18 december via de digitale snelweg worden getoond. Verzamel de letters tot en met zondag 27 december. Die letters vormen een zin maar die is nog niet af. Maak er een leuke slagzin van en ding mee naar de mooie prijzen: een Clinic koe melken en knuffelen voor 10 personen en kinderfeestje voor 8 kinderen, beschikbaar gesteld door De Tienmorgen uit Beers en een gourmetschaal voor 4 personen, beschikbaar gesteld door de Lamperse Hei uit Wanroij.

De oplossing van de letters en de slagzin kun je tot 31 december mailen naar info@landvancuijkboertbewust.nl. In januari worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Deelnemers ontvangen per mail een afmelding voor de route.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners