Welkom op de website van Land van Cuijk

Onthulling eerste bord Land van Cuijk Boert Bewust

Op zaterdag 6 april mogen de koeien van boer Willy Baltussen voor het eerst dit jaar weer naar buiten. Dat is elk jaar een feestje! Kom je ook kijken? Je bent van harte welkom op zaterdag 6 april om 13.30 uur op de Hanenkampseweg 2 in Landhorst. 

Na een lange winter op stal kunnen de dieren weer genieten van het mooie weer. Wie van deze jaarlijkse koeiendans wil meegenieten, is welkom. De eerste keer dat de koeien na de winter naar buiten gaan, zijn de dieren meestal uitgelaten. Ze rennen, springen en dansen van blijheid. Daarom wordt dit ook wel de koeiendans genoemd.

Die dag wordt ook het eerste Land van Cuijk Boert Bewust bord bij Willy en Petra Baltussen onthuld. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Land van Cuijk Boert Bewust gaat meerdere activiteiten organiseren. Volg ons op social media en neem een kijkje op de nieuwe site wie de Boert Bewust boeren zijn en wat zij doen.

Bij Willy en Petra Baltussen kun je zaterdag 6 april van 13:30 tot 18 uur een kijkje komen nemen. Zij vertellen graag hoe hun koeien leven en wat het werk op de boerderij inhoudt. En natuurlijk beantwoorden ze jouw vragen en horen ze graag wat jij ervan vindt. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Huisdieren graag thuis laten. Kom kijken en beleven.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners