Welkom op de website van Land van Cuijk

Melkveebedrijf Vermeulen onthult Boert Bewust bord

Zondag 14 april onthult Land van Cuijk Boert Bewust het tweede bedrijfsbord op het melkveebedrijf van familie Vermeulen in Sint Hubert. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren.

Vermeulen Melkvee is een educatieboerderij, de eerste Klasseboer in het Land van Cuijk. De Klasseboeren zijn gecertificeerde educatie-boerenbedrijven die zich richten op het basis-, middelbaar en speciaal onderwijs. Kinderen kunnen zelf zien, horen, voelen en beleven waar ons voedsel vandaan komt en op welke wijze landbouwhuisdieren gehouden worden. Op www.boerderijeducatienederland.nl is per provincie meer hierover te vinden.

Zondag 14 april om 10.00 uur vindt de feestelijke onthulling van het Boert Bewust bord plaats. Daarna zijn er verschillende zuivelproducten te proeven, is er een puzzelroute op het erf en in de wei, kunt u een kijkje nemen in de stal en bij de koeien in de wei, foto’s maken in het stro en buurten met de boer(in).

Boeren wandelpad
In samenwerking met Agrarisch natuurbeheer Oost Brabant en agrarische natuurvereniging de Raamvallei heeft Melkveebedrijf Vermeulen vorig jaar een wandelpad gerealiseerd. Het voor iedereen toegankelijke pad loopt door de weilanden naar de Molenheise bossen. Door de klaphekjes loop je van de ene naar de andere wei. De wandelroute van de jubilerende wandelsportvereniging Amicitia loopt deze zondag langs de boerderij van de familie Vermeulen waar ze –net als alle bezoekers deze dag- op een toepasselijke lekkernij worden getrakteerd.

Boert bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Het Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. De aangesloten boeren maken het mogelijk om laagdrempelig verschillende types bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met de ondernemers.

U bent van harte welkom op zondag 14 april op het melkveebedrijf aan de Noordelijke Hoefseweg 10 in Sint Hubert van 9:00 tot 15:00. Kom kijken en beleven!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners