Welkom op de website van Land van Cuijk

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer

Ook dit jaar organiseren we weer leuke activiteiten in de zomer met het initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit’.

Na een succesvolle zomereditie van ‘Boeren en tuinders pakken uit’ vorig jaar, organiseren boeren en tuinders ook deze zomer op vele plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Kom deze zomer langs bij boeren en tuinders en geniet van leuke activiteiten op het platteland.

Op weg naar je diner
Net zoals met kerst organiseren de boerenorganisaties weer een tocht. ‘Nu op de fiets door Land van Cuijk op zaterdag 30 juli. Onderweg passeer je de ingrediënten van het diner en kun je buurten met de boer. Aan het einde een diner op de boerderij. Een echte boerenbeleving’, zegt Rob Wientjes, voorzitter ZLTO Land van Cuijk. ‘Wij nodigen je graag uit om ook deze zomer te genieten van het platteland. Ondanks alle uitdagingen vinden we het ontzettend belangrijk om op een positieve manier de verbinding met de samenleving te blijven opzoeken.’ zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. Aanmelden voor de tocht en het diner kan op www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Kies provincie Noord-Brabant en meld je aan!

Boerderijbezoek
In Sint Hubert kun je tijdens de avondronde helpen met koeien melken, kalfjes voeren en buurten met boerin Sonja Vermeulen. Dat kan elk weekend in de gehele zomervakantie. Op de Tienmorgen in Beers kun je elke woensdagmiddag koe knuffelen en op een levensgrote koe zitten. Dat levert gave vakantiefoto’s op! Ook kun je in Beers het koeienpad lopen en biggetjes kijken.

Boeren en tuinders organiseren deze zomer op vele plekken in Nederland activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Ook leuk in de buurt van je vakantieadres.
Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl vind je alle activiteiten. ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’ is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Gouden partners

Zilveren partners

Bronzen partners