Lamperse Hei

Over Lamperse Hei

Lid geworden in maart 2019

In het Brabantse plaatsje Wanroij ligt ons bedrijf, Boertel de Lamperse Hei. Wij zijn Mat en Miriam van de Broek, samen met onze vier kinderen runnen wij hier een bedrijf met zoogkoeien, gecombineerd met de verhuur van appartementen, groepsaccomodatie en vergaderlocaties.

Door op deze verschillende dingen te combineren, kunnen wij mensen het boerenleven van dichtbij laten ervaren. Onze koeien lopen het grootste deel van het jaar in de wei. De kalfjes blijven bij de koe lopen en vormen samen één grote kudde. We fokken Hereford, een ras dat bekend staat om zijn sterke koeien en smakelijk, mooi dooraderd vlees.

Op het land rond onze boerderij gebruiken we geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Het stro uit de potstal gebruiken we voor de bemesting van het land. De dieren krijgen zo natuurlijk mogelijk gevoerd, en hebben weinig te kampen met ziektes. Daardoor hebben we nauwelijks antibiotica nodig.

Zonnepanelen op de daken zorgen ervoor dat we onze eigen energie opwekken, zo proberen we steeds duurzamer bezig te zijn.

Het vlees van onze koeien zetten we volledig zelf af, onder andere via onze boerderijwinkel. We doen mee met Boert Bewust, omdat we het belangrijk vinden dat mensen het boerenleven kunnen ervaren en weten waar hun voedsel vandaan komt.

Meer weten over ons bedrijf, of ben je geïnteresseerd in wat we allemaal te bieden hebben? Neem dan een kijkje op onze website.

Bijzonderheden

De heerlijke producten van de Lamperse Hei zijn te koop in de Boerderijwinkel.

Openingstijden:

Vrijdag 10:00 t/m 16:00 uur
Zaterdag 10:00 t/m 13:00 uur.

of op afspraak 06 – 50 20 39 78.

De Lamperse Hei
Lamperen 14
5446 PT Wanroij

info@lampersehei.nl
www.lampersehei.nl

Miriam 06 – 50 20 39 78

 

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's